Färg i Malmö  

Att välja färg till ett rum som ska bli fräscht är både kul och inspirerande. Här har man äntligen en chans att få sätta sin egen personliga prägel på miljöer man kommer att vistas i ofta. Men det kan också vara svårt för det finns många valmöjligheter och ibland blir slutresultatet inte helt vad man hade tänkte sig från början. Om du letar efter Färg i Malmö är det därför skönt att veta att du kan hitta en bra affär här, utan att leta länge.

Få hjälp att välja färg

En grundstolpe när du ska välja färg till din bostad är att tänka på vad rummet ska användas till. Till exempel kan du välja en mer rogivande färg till ett sovrum och lite mer liv om det handlar om ett flickrum eller pojkrum. Upplevelsen av färgen i ett rum varierar beroende på ljusinfallet och det kan också vara stor skillnad mellan det du ser på ett färgprov och senare när färgen kommer upp på en hel vägg. En bra färgaffär har erfaren personal som du kan höra med om du behöver hjälp att välja. Letar du efter någon helt speciell nyans kan de också hjälpa till med att ta fram en kombination av färger så att du blir nöjd.

Välj rätt kvalitet

Idag finns det en uppsjö av olika typer av färg allt efter användningsområde. Det skiljer till exempel om färgen har hög glans eller är av en mattare typ. En mer glansig yta är lättare att hålla ren men kan också ge mer reflexer beroende på ljusförhållandena. Även här hjälper dig personalen att ta ett förnuftigt beslut.

Ett tips är att inte spara på krutet för mycket när du handlar färg. Dålig färgkvalitet håller inte lika bra och kan då bli dyrare i längden eftersom du behöver måla om oftare. Ett sätt att spara lite på budgeten kan vara att måla själv. Det är inte speciellt svårt om man har lite tålamod och gör förarbetet ordentligt, som spackling och slipning.