Har du lust att gå på en auktion?

Att gå på auktion kan vara både roligt och spännande. Lyckas man hitta några fina fynd till bra priser blir det ännu roligare. På auktion kan man hitta många vackra antikviteter och äldre föremål till rimliga priser. Har man dessutom förberett sig och varit på några auktioner tidigare kan man öka sina chanser att fynda. Man lär sig fort hur mycket olika saker kostar och hur budgivningen går till. I den här artikeln kan du läsa mer om hur en auktion går till och hur du får ut det mesta av ditt besök. Ett tips är att besöka auktioner i Eslöv då de brukar hålla hög kvalitet.

Så går det till på en auktion

I början av en auktion visas föremålen upp som besökarna ska buda på. Då kan besökarna noga syna de föremål som de är intresserade av och säkerställa att kvaliteten på varorna är tillfredställande. Man kan även leta efter stämplar på föremålen som hjälper till att säkerställa ålder och ursprung på en viss antikvitet.

Ofta kan man få tilldelad en auktionskatalog där man kan se vilka varor som kommer att ställas ut för budgivning.

När visningen är avslutad kan budgivningen påbörjas. Auktionen leds av en auktionsförrättare som ropar ut föremålen och tar emot buden från besökarna. Man bjuder på ett föremål genom att ropa ut sitt bud till auktionsförrättaren. Budet höjs successivt allteftersom fler besökare blir intresserade och budar högre. På vissa auktioner kan man även få en nummerskylt som man håller upp för att ge sitt bud. Det går även att lämna skriftliga bud i förväg om man inte kan eller vill närvara på auktionen. Då mäter auktionsförrättaren ditt skriftliga bud med de bud som ges muntligen av besökarna. Om ditt skriftliga högsta bud överstiger de muntliga buden vinner du budgivningen.