Hur man känner sig hemma i något nybyggt

Om du precis är klar med ditt nybyggda hem är det dags att börja med nästa fas, nämligen att göra sig lite hemmastadd genom att dekorera och inreda mysigt. Planering av inredning är förstås A och O när det gäller en nybyggd fastighet. Beroende på hur dimensionerna ser ut måste du gå igenom yta för yta i din strävan att optimera trevnaden.

Vad är eftersträvansvärt?

Vad som är värt att eftersträva beror helt enkelt på hur ditt nya hus ser ut invändigt. Har du högt i tak gäller det att tänka på att bona om rätt. Är planlösningen öppen gäller det att samtidigt få hemmet att kännas en smula avskiljt.

Nygammalt med ”shabby chic”

Många lediga bostäder i Landskrona, Malmö, Göteborg och Stockholm – däribland många nybyggen – präglas av inredningsstilen ”shabby chic” som tar fram det nygamla i inredningen. Kombinationer som mixar både ärvegods, nyinköpta möbler och attiraljer är vanligt förekommande inslag. I regel är basen vit eller vitgrå som man strävar efter att lyfta upp med objekt som förgyller. Ljusstakar, speglar och skåp med mässinginslag utmärker ofta shabby chic. Våga inspireras av shabby chic, du kommer häpnas av hur vackert ditt nya hem kan göras när du ”nyförälskar dig i det gamla”.Lediga bostäder Karlskrona

Den stora hemligheten – grundarbetet

Finns det någon hemlighet bakom hur man lyckas skapa den optimala hemmakänslan i ett nybyggt hus? Utöver alla utsmyckningar och utprydningar med möbler så måste man se till att göra grundarbetet med att först hitta rätt basfärg till alla rum. Sedan placerar man mattor som ljuddämpare, och gardiner som skärmar av fönsterytor. Därefter kan man börja med ”penseldragen” i form av speglar, levande ljus, blommor och växter. Någon större hemlighet än detta finns förmodligen inte.