Inred med färg

Oavsett om man nyligen flyttat till ny bostad eller bara känner för en förändring är det alltid lika roligt att inreda med färg , det ger hemmet ett välförtjänt ansiktslyft. Att ge sig på att helt föra om sitt hem kanske känns som ett alldeles för stort ingrepp men man kan börja med att byta ut lite i taget och med enkla justeringar kan man uppnå stora förändringar.

Färgsprakande detaljer

Man behöver inte alltid riva ut allt och starta om på nytt, har man bara öga för detaljer kan man snabbt förändra mycket. Idag är det väldigt populärt att ha en så neutral bas som möjligt, det ska vara vitt och fräsch med få inslag av kulör. Önskar man inte färgsprakande möbler och inredningsdetaljer kan man alltid liva upp med lite färgglada växter och blommor, på så sätt kan man ständigt byta ut och förnya. Det går att hitta vackra blommor i Stockholm, Malmö och övriga Sverige som inte behöver kosta skjortan så länge man tar väl hand om dem. Blommor är det perfekta sättet att prova sig fram, passa på att införskaffa blommor i en färg du inte annars väljer för att se vad som fungerar.

Färg i trädgården

Det är inte bara rummen inomhus som behöver lite extra omtanke ibland, även rummet utomhus kan behöva lite färg ibland. Oavsett om man har en balkong eller trädgård kan man färgsätta den som man vill. Allt från blommor till detaljer som vattentåliga kuddar och ljus. Ett smart sätt att liva upp en tråkig uteplats är att måla trädgårdsmöblerna i någon stark färg, då sticker den ut med från den gröna bakgrunden. Färgglada saker gör att man bli mer pigg och glad och vad kan vara härligare än att luta sig tillbaka i en färgsprakande fåtölj i trädgården med en härlig bok?

Rätt färg

När man väl ska måla, precis som med blommor, så gäller det att man sköter om det. Precis som det krävs för och efterarbete när man köper växter måste man ta väl hand om till exempel trämöbler, börja alltid med att slipa ner trämöblerna och använd en primer.  Välj en tålig färg som till exempel står emot väta och smuts. Då behöver du inte lägga ner så mycket tid på att tvätta möblerna i efterhand. Precis som med mycket annat så är noggrannhet och planering alltid bäst och det lönar sig i längden att rådfråga!

 

Submit a comment