Rätt färg i Tomelilla

Våra sydligaste landskap har sedan urminnes tider präglats an nybyggaranda och gammalt hederligt gör-det-själv. Detta har genom åren manifesterats genom vitt skilda företeelser som Ikeas grundande i Småland, liksom Skanskas bildande och dessutom hela det konstnärslandskap som breder ut sig över skånska Österlen. Här byggs det nytt, skapas och förändras med en oräddhet som vi sällan ser på andra håll i vårt avlånga men i övrigt moderna och nyfikna land. Det som man vanligtvis menar med skandinavisk design och formgivning är inte sällan exempel på sydsvenska nyfikenhet och nyskapande.

Med denna spännande och nyskapande ”nybyggaranda” som längre rått i dessa delar av vårt land så är det heller inte konstigt att de främst målerifirmorna och färgproducenterna också hamnat här. Vi vågar påstå att vi på Färg Tomelilla är det företag bland dessa som har längst och bäst kunnande inom detta område. Faktum är att ända sedan den numera, i design- och arkitektursammanhang, legendariska H33 (bo-utställningen i Helsingborg på 1930-talet) är det företag som kan detta med färg Tomelilla, och dessutom med omnejd.

Med dagens moderna teknologi och svenskarnas stolthet över det egna nationella design- och kulturarvet så har vi även kommit att bli ett naturligt val för Sveriges medvetna inredare och hemmafixare.