Två vågade inredningsfärger

Man brukar säga att trender kommer och går. Vi har en förmåga att alltid vara nyfikna på det allra senaste inom inredningstrenden. Sålunda påverkas vi i högra grad av vad trender och industrier tycker och tänker. Vi sträver ju alla på något sätt efter förändringar, eftersom vi helt enkelt inte vill att allt skall se likadant ut.

Färgtrenden för inredning

Vad är det då som gäller inom trenden för färger kan man fråga sig? Det beror helt enkelt på vad man är ute efter när det gäller ytor som väggar, golv eller tak. Det är en sak vad några av världen främsta inredare säger, och annan vad du anser känns rätt för ditt hem. Nedan följer ett axplock två mer vågade färger som inredningsindustrins trendsättare varit med och tyckt till om. Resultat skall avspegla något som känns ”rätt för dagens samtid”. Som läsare kan du antingen välja att hålla med eller avvisa resultatet.

Guldfärgat

Guld är en ädelmetall som varit värdefull sedan flera tusentals år och representerar fortfarande exklusivitet och lyx. Guldfärgat betraktas som både kallt och varmt av många experter. När tiderna är mörkare eller när lampor inte lyser lika starkt i hemmet är den att uppfattas som brunaktig. När man man försöker lysa upp miljön får guld en fantastisk glimrande effekt på omgivningen och blir automatiskt vackrare tillsammans med många andra färger. Guld funkar alldeles utmärkt med nyanser av rött som ge ännu mer sprakande färger till din inredning. Test gärna guld i form av en fondvägg och använd svart, brunt eller vitt som kontrasterande färger.

Choklad

När du hör ordet choklad associerar du det säkert till något varmt och gott. Choklad kan vara en fantastiskt vacker färg beroende på vilka färger den skiftas mot. När färgen choklad belyses starkare längs en vägg kan den se ut som ljusare choklad, när ljuset blir mörkare ser den choklad mer ut som mörk blockchoklad som skiftar mot rött. Choklad är en spännande färg att testa som fungerar utmärkt mot de flesta färger men lyfts fram allra bäst om den kombineras med vitt. Testa gärna mot samtliga ljusare färgare i kombination intressanta träslag för möbler och golv som kanske redan har behandlats linolja eller terpetin och därmed redan ser lite mörkare ut.